Hoe is collectieve beveiliging Hillegom ontstaan?

Al jaren sudderde het een beetje in Hillegom. Sommige inwoners voelden zich onveilig, er waren regelmatig inbraken en ramkraken en ondernemers profiteerden niet van een veilig klimaat. Dat moest toch anders kunnen? En dat kan dankzij de collectieve beveiliging die sinds 2004 operationeel is in Hillegom gelukkig ook anders!

Door de handen ineen te slaan voor een centraal geregelde en efficiënt uitgevoerde beveiliging zien veel mensen ook de meerwaarde er daadwerkelijk van terug. er zijn inderdaad minder inbraken, asociaal gedrag of andere ongewenste criminele activiteiten. Samen hebben we al heel veel bijgedragen aan een veiliger gevoel als we in ons eigen dorp vertoeven.

Maar evenzo belangrijk als het ontstaan is ook de verdere professionalisering van de collectieve beveiliging van belang. Dieven en inbrekers zitten immers ook niet stil. Daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten bij dit collectieve initiatief. Omdat we alleen samen een sterke vuist kunnen maken tegen crimineel en ander ongewenst gedrag! Draagt u ook uw steentje bij?