Politie Hollands Midden

De surveillancedienst van Flexteam Security uiteraard nauw samen met de politie Hollands Midden en de wijkagenten van Hillegom. Deze samenwerking wordt door de politie ook in hoge mate op prijs gesteld. Het positieve effect van de preventieve werking die uitgaat van het surveilleren is goed te merken in de daling van het aantal inbraken van de deelnemers, de inbreker wil immers niet gezien worden, en de ondersteuning die de surveillant kan bieden in het geval van inbraken is zeer welkom. Zo regelt deze vaak zaken rond de afwikkeling van een inbraak, bijvoorbeeld als er gebroken ruiten vervangen moeten worden.

Rapportage

De beambten van Flexteam Security houdt iedere dag een dienstrapport bij en de bijzonderheden uit die rapportage wordt aan de politie toegezonden. De surveillant meldt het ook ( direct of via de rapportage ) als er verdachte auto’s gezien worden en aan de hand van deze kentekens kan de politie geattendeerd worden op zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Wisselwerking

Ook andersom kan de politie aan de surveillant vragen om uit te zien naar bepaalde kentekens van verdachte auto’s. Ook kunnen zij, als zij als eerste bij een inbraak of brand bij een deelnemend bedrijf zijn de surveillant die de sleutel van dat bedrijf heeft in het kader van de sleutelopvolging oproepen om snel toegang tot het pand te krijgen.

Kortom, de samenwerking tussen de Politie Hollands Midden en Flexteam Security verloopt uitstekend en dit helpt de criminaliteit in de gemeente Hillegom e.o. laag te houden.